Христо Грозев разследва смъртта на Алексей Навални.Той изключва възможността руските

...
 
Христо Грозев разследва смъртта на Алексей Навални.Той изключва възможността руските
Коментари Харесай

Христо Грозев разследва смъртта на Алексей Навални

 

Христо Грозев проверява гибелта на Алексей Навални.Той изключва опцията съветските управляващи да са били в действителност сюрпризирани от гибелта на Алексей Навални. Българският проверяващ публицист от „ Белингкат “ Христо Грозев даде изявление за рускоезичното издание „ Медуза “.

Той откри посредством следствие кои са хората, пробвали се да отровят Алексей Навални с Новичок. Тази история е и в центъра на документалния филм за него, който беше отличен с „ Оскар “.

„ Когато реалокираха Алексей в наказателната колония беше извънредно рисково. Тогава беше доста комфортно да го убият по време на преместването и да го показват като случай “, споделя Грозев.

 

„ Спомням си когато Алексей реши да се върне в Русия, попитах брачната половинка му Юлия дали схваща, че той ще бъде задържан там. Тя се усмихна и ми отговори – „ Христо, толкоз си доверчив. Не единствено ще го арестуват – ще го държат в пандиза години наред. И даже може да го убият “, спомня си проверяващият публицист.

Грозев изяснява още, че по време на конференцията в Мюнхен, когато се схваща за гибелта на Алексей Навални, той е бил на място в немския град.

„ Около мен доста съветски предприемачи започнаха да получават известия от техни връзки в русия – приблизително равнище олигарси. Всички бяха в един и същи дух – не можем повече да бъдем пасивни. Някои от предприемачите даже записаха видео известия до фамилията на Алексей, които се пробваха да им изпратят посредством познати и другари. В тези видео известия те назовават режима на Путин със същите думи, които ние използваме “, споделя Грозев.

От „ Медуза “ прецизират, че не са осведомени да има в действителност такива видеоклипове и не са удостоверили без значение изказванията на журналиста.

„ След гибелта на Алексей получих доста предизвестия по мои канали и източници, че може да стартира цяла вълна репресии и убийствата. Путин имал „ специфични проекти “ за други съветски опозиционни водачи. Ако това е правилно, хора като Иля Яшин и Владимир Кара-Мурза са извънредно застрашени “, споделя Грозев

Той е безапелационен, че гибелта на Навални не е била изненада за съветските управляващи и Кремъл. Според журналиста съветският опозиционер не е „ неглижиран от управляващите в пандиза “.

„ Изключвам това като опция. ФСБ знаеше доста добре значимостта на Алексей за бъдещето на Русия. Той щеше да е централен за договаряния, за замяна на пандизчии. Просто нямаше по какъв начин да го изтърван “, споделя Грозев.

Христо Грозев проверява гибелта на Алексей Навални

„ Ще проверявам какво се е случило. Тук неудобствата са ясни. Всичко се случва в доста малко и отдалечено място. Хубавото е, че в случай че има следи от евентуални наемни убийци, те ще бъдат доста по-лесно откриваеми. Не може кола на ФСБ да мине през дребен град и никой да не я види “, сподели той.

Ако в действителност гибелта на Навални се окаже ликвидиране, то причинителите може да са същите сътрудници на ФСБ, които са се пробвали да го отровят през 2020 година

„ Най-подозрително е, че към момента не са върнали тялото на фамилията. Вероятно по него към момента има следи от убийците. И в този момент вземат решение какво да вършат с това “, споделя още той.

Източник: bTV

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР